Een leuke paddenpot bij de vijver

Heb je een vijver, en geniet je elke dag van de padden en kikkers die zich daar verzamelen? Biedt ze een fijne schuilplek met behulp van deze paddenpot! Daar maak je niet alleen deze amfibieën erg blij mee, maar ook jezelf. Kikkers en padden kunnen namelijk gemakkelijk 50 insecten per dag eten. Ook schadelijke insecten die je liever niet in de tuin hebt, zoals steekmuggen! In ruil voor de geboden paddenpot helpen ze je graag een handje.

Direct leverbaar
9,95
Op voorraad

  • Hoogte ca:10 cm
  • Type:Staand
  • Materiaal:Keramiek


Padden pot: speciaal gemaakt voor padden en kikkers

Een paddenpot is gemaakt van donkergroen keramiek, waardoor het mooi opgaat in de natuur. Zo'n donkergroene paddenpot beschermd de kikkers en padden in je tuin tegen de zon, en zorgt ervoor dat ze overdag een plekje hebben om weg te kruipen. Kies dan ook een mooie schaduwrijke locatie om een donker en koel onderdak te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een plekje tussen de planten, buiten de zon. En het is natuurlijk een fantastisch gezicht als je meerdere paddenpotten rondom een mooie vijver plaatst.

Wat eten padden en kikkers?

De gewone pad is de meest voorkomende pad in Nederland, en de bruine kikker de meest voorkomende kikker. Padden en kikkers komen eigenlijk overal voor, zolang er maar vocht in de buurt is. Hierdoor vind je ze niet alleen bij het water, maar ook wel eens in tuinen (en een enkele vochtige kelder). Deze amfibieën eten met name insecten. Daarbij kun je denken aan kevers en wormen, maar ook aan muggen. En die ben je natuurlijk liever kwijt dan rijk! Ook slakken zijn favoriet voor de pad. Dit is handig, want sommige slakkensoorten (met name naaktslakken) vreten je planten aan. Omdat een paddenpot vochtig is, zullen slakken hier snel binnenin gaan zitten. Je kunt ze dan makkelijker zelf opruimen, als de pad dat niet al gedaan heeft.

Wat je nog meer kunt doen voor de pad en de kikker: laat bladeren, takkenhopen, compost of een hoopje bouwpuin gewoon liggen. Dit zijn perfecte schuilplekken voor de pad. Matig ook je snelheid wanneer je een verkeersbord tegenkomt, die aangeeft dat er veel padden oversteken op deze weg.

Alles voor de dieren in jouw achtertuin

Is er bij jou in de tuin geen pad te bekennen, maar wil je wel graag wat doen voor andere dieren in je tuin? Denk er dan eens aan om een nestkast op te hangen! Vogels hebben een groot te kort aan broed- en schuilplekken, dus met een nestkast help je ze enorm uit de brand. Ook voor insecten is de toenemende verstedelijking en de steeds beter verzorgde tuinen onprettig. Met behulp van een insecten hotel, bijenhotel of vlinderkast zorg je dat de bestuivers je tuin blijven bezoeken. Ook de schattige knaagdieren uit de natuur kun je helpen, met bijvoorbeeld een eekhoorn voederhuis of een egel huis.

We hebben een deskundige klantenservice die je graag een handje helpt bij vragen, of wanneer je advies nodig hebt. Als je je producten graag snel in huis wilt hebben, ben je bij ons aan het juiste adres. Met verwerking en verzending vanuit ons eigen magazijn, kunnen wij super snel leveren. In sommige gevallen zelfs dezelfde dag nog!