Vlinderhuis

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

5 artikel(en)

per pagina

1

5 artikel(en)

per pagina

1

Een vlinderkast, een toevoeging aan uw tuin!

Er zijn verscheidene vlinders die als vinder de winter op een onaangename manier door moeten komen. Vlinders hebben de eigenschap om een beschutte plaats op te zoeken om te overwinteren. De meest voorkomende plekken die vlinders dan opzoeken zijn tussen bladeren en/of in schuren. Door de achteruitgang van onze hedendaagse natuur en de progressie van de verstedelijking in Nederland is het vinden van deze plekken niet altijd even gemakkelijk voor deze vlinders. Gelukkig kunt u daar iets aan doen!

U kunt veel van deze vlindersoorten laten overwinteren in een vlinderhuis van hoogwaardige kwaliteit, en dat is niet het enige voordeel! Naast de vlinders onderdak te geven voor de winter, geniet u in het voorjaar ook van kleurrijke vlinders in uw tuin. Ook in de andere tijden van het jaar zullen vlinders op zoek gaan naar voedsel en beschutting, hang daarom dus een vlinderhuis in uw eigen tuin!

Hoe en waar te plaatsen?

Door ons uitgebreide aanbod aan vlinderhuizen kunt u altijd wel een vlinderhuis vinden die aan uw eisen en smaak voldoet. Een vlinderhuis moet natuurlijk wel in de sfeerbeleving van uw tuin passen!

De beste manier om een vlinderhuis te plaatsen is op een plek met redelijk wat beschutting. Ook is een belangrijke factor dat de vlinderkast uit de wind hangt, dit heeft te maken met de toegankelijkheid van de vlinderkast. De hoogte waarop u het vlinderhuis ophangt doet er echter niet toe, maar om de bewoning van het vlinderhuis in de gaten te houden is ooghoogte natuurlijk het makkelijkst. Controleert u het vlinderhuis regelmatig even op bewoning door ongedierte. Vlinders zullen zich namelijk niet nestelen als deze bewoond wordt door verschillende soorten ongedierte.

Het speciaal samengestelde zadenpakket.

Na de aanschaf van het vlinderhuis wilt u natuurlijk dat deze zo snel mogelijk bezet wordt door de meest kleurrijke vlinders. Daarom hebben wij het vlinderbloemen zaadmengsel in ons assortiment opgenomen. Dit pakket bevat zaden van bloemen die de vlinders des te meer zullen uitnodigen om zich te nestelen in uw tuin en bevat de omtrek van ongeveer 4m². Dit zijn zaden bloemen zoals die van de Grote Klaproos, Vlambloem, Korenbloem en Lavendel.

FSC Gecertificeerd.

Naast dat onze vlinderkasten in verschillende soorten maten, kleuren en prints beschikbaar zijn. Zijn onze vlinderkasten ook gemaakt van Gecertificeerd FSC hout voor maximaal natuurbehoud. Zo worden onze vlinderkasten gekapt op een verantwoorde manier zodat dit geen schade geeft aan het bos voor het heden en de toekomst.

.