Vleermuiskast

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

There are no products matching the selection

This is a custom CMS block displayed if category is empty.
You can replace it with any custom content.

Waarom hangt u een vleermuiskast op?

Door de achteruitgang van de hedendaagse natuur wordt het voor vleermuizen steeds lastiger om een geschikte woonruimte te vinden waar ze zich kunnen nestelen en hun jongen kunnen opvoeden. Vleermuizen hebben vaak behoefte aan een veilige plek buiten enig bereik van roofdieren, zo hebben ze de beste omstandigheden om hun jongen op te voeden.

U kunt hieraan een steentje bijdragen door zelf een vleermuishuis op te hangen. Al onze vleermuiskasten zijn verantwoord geproduceerd en geheel vervaardigd uit FSC gecertificeerd hout. Zodat uw vleermuishuis een zo lang mogelijke levensduur bevat.

Hoe kan u de vleermuiskast het beste plaatsen?

Bij het bevestigen van een vleermuishuis is het belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke factoren. Zo is de juiste van groot belang, deze zal zich moeten bevinden op ±5 meter hoogte. Maar denkt u bijvoorbeeld ook aan het gedrag van de vleermuis zelf. Vleermuizen bouwen namelijk meerdere nesten in dezelfde omgeving, het liefst in elkaars zicht. Zo kunnen de vleermuizen vluchten van het ene naar het andere nest in geval van gevaar. Het is om deze reden ook verstandig om meerdere vleermuiskasten op te hangen.

Een vleermuiskast kan het best gemonteerd worden op een plek die zich in de volle zon bevindt. De kast is namelijk al donker van zichzelf, toch hebben de vleermuizen de voorkeur om zich op een donkere maar warme plaats te gaan nestelen. Zorg bij het bevestigen van de vleermuiskast ook altijd voor een vrije invliegroute die naar het zuiden gericht is.

Controle van uw vleermuiskast

Het is aan te bevelen om regelmatig de bewoning van uw vleermuishuis in de gaten te houden. Het is belangrijk om te controleren of er geen ongedierte zich heeft genesteld in het vleermuishuis. De bewoning van het vleermuishuis kunt u het beste controleren doormiddel van overdag met een zaklamp de kast in te schijnen. Ook is het niet onverstandig om regelmatig onderhoud te plegen aan het vleermuishuis. Deze kan namelijk het best even ontdaan worden van keutels, spinnenwebben en nesten van ongedierte, de beste tijd hiervoor is op de winterdag.

Het gedrag van de vleermuis.

Over het algemeen zijn de meeste vleermuizen insecteneters, in de winter komen insecten weinig voor. Hierdoor gaan de meeste soorten vleermuizen een winterslaap houden. Met een vleermuishuis kunt u de vleermuis hiermee onderdak bieden! Vleermuizen zijn normaliter trouw aan hun stand- en overwinteringsplaats. Dus als de vleermuizen uw vleermuiskast hebben gevonden, zullen ze hier niet gauw vertrekken!

.