Uilenkast

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!*

2 artikel(en)

per pagina

1

2 artikel(en)

per pagina

1

Een uilenkast in uw eigen omgeving.

Door een uilenkast van hoogwaardige kwaliteit aan te schaffen en te plaatsen verrijkt u uw omgeving en biedt u onderdak aan een uil. Veel broedplaatsen van uilen verdwijnen in onze hedendaagse omgeving, denk hierbij aan vervallen schuren, goed beschutte bomen etc. Zo kunt u met onze uilenkasten elke uil een aan een geschikte woon- en broedplaats helpen. Wij bieden uilenkasten van voor de Bosuil, Kerkuil en de Steenuil.

Welke plek is het beste voor uw uilenkast?

De broedplaats in kwestie hangt af van de uil zelf, hierdoor heeft elke soort uil ook een andere uilenkast nodig. Zo is de uilenkast van de bosuil bevestigd aan een beschutte boom. Voor een kerkuil is een rustige plek belangrijker, hierbij kunt u denken aan een zolder of de nok van een schuur. Een steenuil is meer op zijn gemak gesteld in een schaduwrijke omgeving zoals in het bos, in een schuur of aan een gevel.

Het is verstandig om regelmatig de uilenkast te controleren op aanwezigheid van ongedierte. Uilen zullen zich namelijk niet gaan nestelen als de uilenkasten bezet worden door verschillende soorten ongedierte. Naast het controleren op ongedierte kunt u de kast vanaf ongeveer April controleren op jonge uiltjes. Pas wel op in de buurt van het uilenhuis. Als er namelijk jonge uiltjes in de kast zitten is de oudervogel altijd in de buurt om deze te beschermen.

Controle van uw uilenkast

Zo’n nestkast is natuurlijk ook de broedplaats van de uil, het is daarom aan te raden om de kast wat op te vullen met verschillende soorten bladeren, takjes en houtsnippers. Dit zal de uil ook des te meer uitnodigen om zich te gaan nestelen in uw uilenkast. Een andere belangrijke regel voor het ophangen van een uilenkast is dat deze nooit boven het water bevestigd mag worden. Een uil zal namelijk zijn jongen al in een vroege fase het nest uitduwen om zo het vliegen te leren. Door de kast toch boven het water te bevestigen is de kans groter dat de jongen zullen verdrinken.

FSC gecertificeerde uilenkasten.

FSC gecertificeerd hout is hout uit bossen die maatschappelijk verantwoord beheerd en bijgehouden worden. Dit wil zeggen dat er hout gewonnen wordt uit deze bossen zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor het milieu en de directe omgeving van het bos, zowel nu als in de toekomst. Zo heeft u niet alleen een mooi uilenhuis aangeschaft. Maar is deze ook nog eens verantwoord geproduceerd.

.